Kategorier
Okategoriserade

RPG i Sollentunas 45-årsjubileum

RPG i Sollentunas45-årsjubileum stod i centrum när höstens aktiviteter inleddes med en välbesökt samling i Edsvikskyrkan.

Föreningen bildades i november 1976, men först i augustii år var det dags för 45-årskalaset. På plats fanns förstås nuvarande ordförande Kristina Malm Jansson, men även två tidigare ordförande, Kurt Runby och Maria Fälth.

Dessutom var flera gästtalare inbjudna. Den förste som fick ordet var Torbjörn Freij som var pastor i Baptistkyrkan i Helenelund, när den lokala gruppen formellt startades just där.

-RPG i Sollentuna bildades i en ekumeniskt orienterad tid, konstaterade han och uppmanade medlemmarna att fortsätta att göra det bästa för varandra och även att våga vara mentorer för yngre förmågor.

Hans Lindén berättade om hur han som 35-åring blev tillfrågad av grundaren Bror Jacobsson om att vara med i väntjänstarbetet. Han lyfte att organisationen idag är en viktig remissinstans och en av de få som betonar alla människors lika värde.

På plats fanns ävenförbundsordförande Ann-Christin Lindbom.

-När man är 45 år då vet man vad man känner och vad man kan, sa hon, och konstaterade att RPG i Sollentuna var en av de allra första lokala föreningarna som bildades i landet.

Hon lyfte två viktiga RPG-funktioner;

-Gemenskapen. Detta att vi har en tro gemensamt även om vi kommer från olika sammanhang och den tar sig olika uttryck.

-Påverkan. Vi vill vara med och påverka med vår kristna röst.

RPG i Sollentuna finns med både i kommunens pensionärsråd och i Äldrerådet.

Olle Rosén, distriktsordförande för RPG-distriktet Stockholm-Gotland och därtill ordförande i RPG i Filadelfiakyrkan i Stockholm talade bland annat om vikten av att lära känna varandra över samfundsgränserna och det fina i att det alltid finns någon kyrka att träffas i.

Distriktets jubileumspresent blev prinsesstårtorna som serverades till kaffet, men innan de dukades fram fick också Tomas Nyman, kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden (KD)gratulera och be om att få bli stödmedlem i RPG.Avslutningsvis fick de dryga 60-talet deltagarnabåde smörgås och prinsesstårta till kaffet.
Ulrika Ramstrand

45-årsjubileet firades en solig sensommareftermiddag i Edsvikskyrkan i Sollentuna. Foto: Magnus Ramstrand

Kristina Malm Jansson, ordförande i Sollentuna RPG, tillsammans med två tidigare ordförande, Maria Fälth och Kurt Runby.
Foto: Ulrika RamstrandPrinsesstårtor till kaffet på jubileumsfesten smakade gott.
Foto: Ulrika Ramstrand